De smaak van stilte 


 Vijf daagse Stilte retraite: MINDFULNESS - VIPASSANA-MEDITATIE in Amsterdam Noord o.l.v. Chris Grijns en Hayo Huizinga

  zaterdagavond 21 juli 20.30 uur tot en met donderdag 26 juli 2018 17.30 uur

Meditatie: Centrum De Zamenhof /logies: Nieuwendammerdijk 

 

In het groene, landelijke Amsterdam Noord bieden we je aan het begin van de zomervakantie de mogelijkheid om je verder te verdiepen in vipassana en mindfulness meditatie. Je oefent met vriendelijke aandacht en krijgt zicht op je reactiepatronen en de aard van het bestaan. De beoefening leidt tot een grondhouding van gelijkmoedigheid, innerlijke rust en compassie.

Het sobere dagritme bestaat uit wandelen, chi kung zit- en loop- meditaties. De dag start met een stiltewandeling over de dijk en het Vliegenbos. Daar doen we staande chi kung- oefeningen, en binnen de  zitmeditatie. Na het ontbijt vervolgen we het ritme van zit en loop meditatie. We lopen voor de lunch weer op en neer naar de Nieuwendammerdijk en vervolgen onze meditaties in de Zamenhof. Aan het eind van de dag is er tijd voor een korte werkmeditatie, gezamenlijk maal en een Dhamma talk (Boeddhistische lezing). Dagelijks heb je een begeleidingsgesprek.

De retraite is geschikt  voor mensen die een mindfulness training hebben gevolgd of meditatie ervaring hebben. Tijdens de retraite oefenen we met ‘de vijf leefregels’. 
  

Over de begeleiders: Hayo Huizinga en Chris Grijns hebben sinds 1996 een gezamenlijke Vipassana (inzichtmeditatie) - achtergrond. Chris Grijns is mindfulnesstrainer en beoefent chi kung. Hayo Huizinga is kunstenaar en biedt meditatie begeleiding, ook in de Soefi traditie. 

Er is plaats voor maximaal zeven deelnemers. De retraite gaat door bij vijf inschrijvingen.

Het verblijfsarrangement  bestaat uit: zaalhuur, 5 nachten in een twee of eenpersoonskamer, of tent. 5 x ontbijt, 5 x lunch, 5 x avondmaaltijd inclusief water, thee en koffie door de dag heen. Er wordt heerlijk vegetarisch voor ons gekookt.

De kosten voor het verblijfsarrangement bedragen 410,-Niet inbegrepen zijn begeleidingskosten, drankjes tussendoor, verzekering en de reiskosten.

De begeleidingskosten: De begeleiding vindt plaats volgens het boeddhistische dana principe. Dana betekent ruimhartigheid en je  beoefent dit  door de begeleiders een donatie aan te bieden. Of de begeleidingskosten bedragen 130 eurp inclusief btw